Британія і Туреччина домовилися розширити двосторонню торгівлю

Британія і Туреччина домовилися розширити двосторонню торгівлю

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися розширити торгівлю між країнами.

Зустріч лідерів відбулася в Анкарі у суботу, 28 січня, і тривала три години, повідомляє DW.

"Ми домовилися, що у нас буде спільна робоча група для підготовки грунту для наших торговельних відносин після Brexit", - заявила Мей після зустрічі.

У свою чергу президент Туреччини наголосив, що прагне довести обсяги щорічної двосторонньої торгівлі до 20 мільярдів доларів США з поточних 15,6 мільярда доларів.

На зустрічі Мей і Ердоган також обговорили питання війни в Сирії, боротьби проти "Ісламської держави" та об'єднання Кіпру.

Британська прем'єрка наголосила, що Анкара є "одним з найстаріших друзів" Лондона, однак також натякнула на масові чистки, які останнім часом проводяться в Туреччині. "Зараз важливо, щоб Туреччина підтримувала демократію, зберігаючи верховенство права та дотримуючись своїх зобов'язань щодо прав людини", - сказала Мей.

Під час цього візиту британська компанія BAE Systems підписала угоду з турецькою державною TAI щодо розробки турецького винищувача нового покоління TF-X. Вартість початкової стадії угоди оцінюється у 117 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-