Молдавські ліберали готують імпічмент Додону

Молдавські ліберали готують імпічмент Додону

Укрінформ
Відмова президента Ігоря Додона призначити на посаду міністра оборони кандидатуру, запропоновану прем'єр-міністром Павлом Філіпом, є порушенням Конституції і основного принципу демократії – поділу гілок влади.

Про це у відкритому листі президентові написав міністр навколишнього середовища Молдови Валеріу Мунтяну, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Своєю відмовою призначити на посаду міністра оборони запропоновану прем'єр-міністром кандидатуру президент Ігор Додон може спровокувати політичну та конституційну кризу, мета якої – дестабілізувати ситуацію в Молдові. Тим самим, він порушує не тільки Конституцію Республіки Молдова, а й рішення Конституційного суду, оскільки прерогатива призначення міністрів належить прем'єр-міністру, а не президенту», - написав у своєму блозі Валеріу Мунтяну.

Він зазначив також, що президент Ігор Додон, привітавши лідера невизнаного Придністров'я Вадима Красносельського з перемогою на так званих президентських виборах, фактично, визнав Придністров'я окремою державою.

Глава міністерства назвав обґрунтованим рішення Ліберальної партії, в якій він перебуває, винести на обговорення парламенту питання про початок процедури імпічменту президенту Ігорю Додону.

Згідно з оприлюдненою молдавськими ЗМІ інформацією, Валеріу Мунтяну може бути висунутий урядом на посаду міністра оборони замість відправленого у відставку Анатола Шалар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-