Меркель занепокоєна намірами змінити кримінальне законодавство в Румунії

Меркель занепокоєна намірами змінити кримінальне законодавство в Румунії

Укрінформ
Канцлер Федеральної Республіки Німеччини Ангела Меркель висловила занепокоєння намірами правлячої в Румунії коаліції змінити кримінальне законодавство шляхом прийняття урядових постанов.

Про це повідомили у прес-службі Президента Румунії Колауса Йоханніса за підсумками його телефонної розмови з Ангелой Меркель, інформує власний кореспондент агентства.

"Канцлер Федеральної Республіки Німеччини беззастережно підтримує зусилля Румунії з викорінення корупції, висловила своє занепокоєння можливими змінами у кримінальному законодавстві, що може негативно позначитися на подальшій боротьбі по викоріненню цього небезпечного феномену", - йдеться у повідомленні.

Йоханніс і Меркель обговорили також хід підготовки до саміту ЄС, який відбудеться 3 лютого на Мальті та ювілейному саміту, присвяченому 60-річчю підписання Римського договору (роковини відзначатимуться у березні цього року).

Як повідомляв Укрінформ, уряд Румунії підготував дві екстрені постанови - про помилування і про внесення змін до кримінального законодавства. Згідно з документами, помилуванню підлягають ув‘язнені, засуджені до 5 років тюремного ув‘язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, в яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знято також судимість і з засуджених до умовних тюремних термінів.

Згідно з другим документом, кримінальна справа про корупцію не може бути відкрита, якщо завдані держчиновником збитки державі не перевищують суму 50 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-