Кишинів відреагував на представництво Придністров'я в Москві

Кишинів відреагував на представництво Придністров'я в Москві

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови вважає, що відкриття в Москві представництва невизнаного Придністров'я суперечить не тільки Конституції країни, але й загальноприйнятим нормам міжнародного права.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві зовнішньополітичного відомства Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції вважає відкриття в Москві представництва невизнаного Придністров'я незаконним, а також суперечить Конституції Молдови і загальноприйнятим нормам міжнародного права", - зазначається в документі.

У Кишиневі сподіваються, що влада РФ відмовить Придністров'ю у відкритті свого представництва в Москві, підтверджуючи тим самим взяті на себе зобов'язання поважати суверенітет і територіальну цілісність Молдови. Підкреслюється, що ці зобов'язання зафіксовані в Договорі про дружбу і співробітництво між двома країнами.

Раніше в прес-службі лідера невизнаного Придністров'я Вадима Красносельського повідомили про відкриття в Москві офіційного представництва невизнаного регіону, мета якого - надання консультативної та юридичної допомоги мешканцям Придністров'я, які тимчасово проживають на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-