Більшість американців не підтримують дії Трампа

Більшість американців не підтримують дії Трампа

Опитування
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп розпочав свій термін на посаді з негативним рейтингом підтримки його дій серед американського населення.

Про це йдеться в загальнонаціональному соціологічному опитуванні університету Quinnipiac University, опублікованому в четвер, передає Укрінформ.

"Президент Дональд Трамп починає свій термін з негативним рейтингом - 36% проти 44% американських виборців щодо схвалення його дій у перші дні роботи", - йдеться в матеріалах дослідження.

Ще більш негативне ставлення до виконання обов'язків новим президентом висловила жіноча частина населення – 33% проти 50%. При цьому 19% взагалі не змогли однозначно відповісти на запитання.

Для порівняння наводиться рейтинг попереднього президента Барака Обами на початку його першого президентського терміну. Тоді його дії схвалювали 59%, не погоджувалися 25%.

При цьому наводиться статистика щодо партійної приналежності, а також по таких ознаках як стать, вік і раса. Так, республіканці показали найвищу підтримку Трампа – 81% проти 3%. Демократи ж навпаки, висловили найбільш негативне ставлення – 3% проти 77%.

Серед чоловіків першими днями роботи Трампа задоволені 41%, серед жінок – 33%. При цьому зазначається, що новий президент користується найнижчою популярністю серед молоді та людей до 49 років (незгодні з його політикою до 53%). Водночас, старше покоління також демонструє невисоку підтримку – 47% проти 33%.

Голоси виборців з білим кольором шкіри розділилися на 43% "за" та 40% "проти". Водночас, переважна частина представників інших рас (55%) засуджують дії Трампа.

Дослідження проводилось у період з 20 по 25 січня, при цьому були зібрані відповіді 1190 респондентів. Опитування здійснювалось як під час особистого спілкування, так і телефоном. Статистична похибка становить плюс-мінус 2,8%, зазначили автори дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-