Обама дав Палестині $221 млн перед тим, як піти

Обама дав Палестині $221 млн перед тим, як піти

Укрінформ
Колишній президент США Барак Обама в останні години свого правління надав Палестинській адміністрації в Ізраїлі допомогу розміром $221 млн, яку блокували республіканці у Конгресі.

Про це повідомляє Associated Press.

Джерела видання у Державному департаменті зазначили, що адміністрація президента формально повідомила Конгрес про свої наміри незадовго перед складанням повноважень.

В додаток до $221 млн для палестинців, адміністрація Обами також заявила Конгресу, що витратить $6 млн на закордонні справи, в тому числі $4 млн на програми зі зміни клімату і $1.25 млн для ООН.

Білий дім певний час тиснув на Конгрес щодо надання грошей Палестинській адміністрації через Агентство з міжнародного розвитку, як гуманітарну допомогу для Західного Берегу і Сектору Газа, а також як засіб сприяння верховенству права у майбутній Палестинській державі.

$1.05 млн в останні хвилини повноважень були надані офісам представництва Держдепу в Афганістані, Пакистані та бюро з питань північної та центральної Азії.

Фінансування Палестини викликало невдоволення у Конгресі та в адміністрації Дональда Трампа. Новий президент заприсягся підтримувати Ізраїль і запросив його прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньяху відвідати Вашингтон наступного місяця.

Раніше повідомлялося, що Барак Обама перед складанням своїх повноважень пом’якшив покарання ув’язненим за наркозлочинність, помилував організатора найбільшого витоку секретних матеріалів Челсі Меннінг, віддав наказ про нанесення авіаударів по таборах «Ісламської держави» у Лівії та продовжив санкції проти Росії через Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-