У Трампа намагаються виправдати нападки на ЗМІ

У Трампа намагаються виправдати нападки на ЗМІ

Укрінформ
Помічниця президента Трампа Келліан Конвей спробувала виправдати заяву речника Білого Дому про одну з "найбільших" аудиторій під час церемонії інавгурації та його звинувачення на адресу ЗМІ у применшенні цих масштабів.

Про це Конвей сказала в понеділок у ефірі телеканалу NBC News.

"Не будьте такими надмірно драматичним з цього питання, Чак", - відповіла Конвей на запитання ведучого Чака Тодда про те, чому речник Трампа заперечував очевидні факти про невелику присутність людей на інавгурації.

Вона зауважила, що офіційний представник адміністрації просто дав іншу точку зору.

"Шон Спайсер, наш речник, представив альтернативні факти щодо цього", - зазначила Конвей.

Така відповідь викликала здивування у ведучого. "Альтернативні факти? Чотири з п'яти фактів, які він озвучив, просто не відповідали дійсності. Послухайте, альтернативні факти насправді не є фактами. Вони неправдиві", - констатував журналіст.

Як повідомлялося, минулої суботи, що незвично для адміністрації президента США, речник Білого дому Шон Спайсер скликав прес-конференцію, публічно звинувативши центральні американські ЗМІ у викривленні інформації про присутність гостей на церемонії складання присяги нового президента США.

"Деякі представники ЗМІ вдалися до представлення завідомо неправдивої інформації,"- завив Спайсер. Він підкреслив, що ніхто на той момент не мав точних цифр, але це не завадило йому стверджувати, що свідками інавгурації стала "найбільша аудиторія".

Раніше американські ЗМІ оприлюднили аерофотознімки нинішньої інавгурації Дональда Трампа, а також Барака Обами в 2009 році. Вони засвідчили, що цього року людей було набагато менше, ніж у попереднього глави США під час початку його першого терміну президентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-