Речник Трампа звинуватив ЗМІ у применшенні даних про натовп під час інавгурації

Речник Трампа звинуватив ЗМІ у применшенні даних про натовп під час інавгурації

Фото
Укрінформ
Офіційний представник адміністрації Дональда Трампа Шон Спайсер використав першу прес-конференцію в Білому домі, щоб розкритикувати ЗМІ у викривленні даних про масовість інавгураційних заходів у п'ятницю.

Про це він заявив на початку брифінгу, до того, як перейти до запитань-відповідей, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Деякі медіа-представники ЗМІ вдалися до представлення завідомо неправдивої інформації,"- завив Спайсер, зауваживши, що йдеться про кількість присутніх на інавгурації.

За його словами, поки що ніхто не має точних цифр відвідання офіційних заходів у п'ятницю, оскільки Служба національного парку ще не підрахувала кількість людей.

Тим не менше, він підкреслив, що свідками інавгурації стала "найбільша аудиторія", враховуючи як особисту присутність глядачів у центрі Вашингтона, так і тих, хто спостерігав за трансляцією заходів по всьому світу. "Спроби зменшити захопленість від інавгурації є ганебними й неправильними", - наголосив речник Трампа.

Напередодні ЗМІ оприлюднили знімки згори, на яких видно наповненість Національного молу людьми під час церемонії складання присяги Дональдом Трампом. Для порівняння виставлені знімки інавгурації Барака Обами 2009 року, які свідчили про набагато більшу присутність людей. Під час брифінгу речник Трампа не згадав про ці фото, натомість апелював до знімків, зроблених під малим кутом зору, де кількість людей була незрозумілою.

Спайсер також розкритикував повідомлення журналіста видання Time Magazine, який помилково в п'ятницю написав, що бюст Мартіна Лютера Кінга був вилучений з Овального кабінету Білого дому. Й хоча журналіст ще того ж дня виправив свою помилку з вибаченнями у твітері, з боку Трампа він був звинувачений у нечесності та поданні неправдивої інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-