У центрі Вашингтона відбулися сутички демонстрантів проти Трампа і поліції

У центрі Вашингтона відбулися сутички демонстрантів проти Трампа і поліції

Укрінформ
У центрі американської столиці відбулися сутички між групою протестувальників, що вийшли на вулицю з виступами проти президентства Трампа, та поліцією

Інцидент стався в четвер увечері, біля Національного прес-клубу, де проходить "Deplorabal" – неофіційна церемонія на честь інавгурації, передає власний кореспондент Укрінформу.

Протестувальники організували акцію на 14-й вулиці північно-західного району столиці, прямо під будівлею Національного прес-клубу. Люди тримали в руках плакати з назвою організації "Refuse Fascism", яка виступає проти правління обраного президента Дональда Трампа та закидає йому звинувачення в расизмі. Деякі з учасників висловлювали гасло "Пекло починається опівдні 20 січня", маючи на увазі час і дату принесення присяги обраним президентом.

Протестувальники були оточені кількома колами правоохоронців, які забезпечували мирне проведення демонстрації та уникнення провокацій з обох сторін.

За повідомленнями очевидців, поліцейські застосували сльозогінний газ після того, як з натовпу полетіли пусті пляшки в учасників Deplorabal, які проходили повз будівлю. Демонстранти також закидали яйцями будівлю, де зібралися шанувальники Трампа.

Поліція поки утримується від офіційних повідомлень про постраждалих, хоча вже є інформація про перші арешти порушників правопорядку.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-