Додон розповів у Москві, що зробить з Придністров'ям

Додон розповів у Москві, що зробить з Придністров'ям

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що у парламент і уряд повинні бути включені й представники Придністровського регіону.

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами, які навчаються в навчальних закладах Москви, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ще в 2014 році я пропонував, щоб включити до списків Партії соціалістів на парламентських виборах представників Придністров'я. Це питання я обговорював і з лідером Придністров'я Вадимом Красносельським. Серед депутатів від Партії соціалістів є представники Гагаузії. Чому ми не можемо включити в ці списки і представників Придністров'я, адже вони такі ж громадяни Молдови, як і ми, у багатьох з них є молдавські паспорта. Не впевнений, що проблема може бути вирішена сьогодні, але в майбутньому до цього питання ми обов'язково повернемося», - зазначив Додон.

Він нагадав у цьому зв'язку знаменитий «Меморандум Козака» (Меморандум щодо Придністровського врегулювання, запропонований у 2003 році російським політиком Дмитром Козаком – ред.), згідно з яким представникам Придністров'я пропонувалися місця віце-спікерів парламенту Молдови та заступників міністрів в уряді.

Так званий Меморандум Козака так і не був підписаний тодішнім президентом Молдови Володимиром Вороніним, оскільки документ, за його словами, становив загрозу для національної безпеки і подальшої функціональності державних інститутів Молдови.

Фото: Facebook/Igor Dodon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-