Гальперін каже, що суд над ним можуть відновити у будь-який час

Гальперін каже, що суд над ним можуть відновити у будь-який час

Укрінформ
Російський активіст Марк Гальперін, якого затримали в суботу на акції протесту і протримали дві доби у ВВС, а в понеділок несподівано відпустили, не провівши запланованого засідання у Басманному райсуді Москви, заявив, що суд над ним можуть відновити у будь-який час.

Про це він сказав «Новой газете».

«Напевно (у Басманний суд - ред.) надійшла якась вказівка згори. Мене покарали, протримавши у ВВС дві доби. Тепер вони можуть тримати мене у підвішеному стані і відновити суд у будь-який момент. А також - на подальших акціях - можуть скласти ще кілька протоколів про порушення, і тоді мені загрожує вже кримінальна справа за пікетною статтею 212.1», - сказав Гальперін.

Адвокат Гальперіна Костянтин Маркін, у свою чергу, сказав, що суддя у Басманному суді, вивчивши матеріали справи, протоколи поліції, заявив, ніби вони не відповідають нормам російського Кодексу про адміністративні правопорушення - зокрема, не представлені докази порушення закону про мітинги.

Як повідомлялося, 14 січня в центрі Москви громадські активісти провели акцію на підтримку політв'язнів, за звільнення Ільдара Дадіна. Захід не був погоджений з міською владою, поліція затримала більш як 40 осіб. З московського ВВС «Басманний» відпустили всіх затриманих на акції за підтримку політв'язнів, крім Марка Гальперіна, якого залишили до ранкового засідання суду в понеділок. Коли Гальперіна привезли на засідання у Басманний суд, його кілька годин протримали в автозаку, після чого відпустили, а саме засідання відклали (не назвавши конкретної дати), оскільки «матеріали відправлено на доопрацювання».

Правозахисники побоюються, що Гальперін може стати другим після Дадіна засудженим у РФ за участь у мітингах і пікетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-