Американські журналісти висловили Трампу своє

Американські журналісти висловили Трампу своє "фе"

Відкритий лист
Укрінформ
Американські співробітники ЗМІ опублікували відкритий лист до обраного президента США Дональда Трампа, в якому пояснили своє бачення відносин між його адміністрацією і прес-корпусом.

Текст листа розміщено на сайті журналу Columbia Journalism Review, який видає Вища школа журналістики при Університеті Колумбії.

"Ви заборонили новинним організаціям висвітлювати інформацію про вас. Ви використали Twitter, щоб насміхатися і погрожувати окремим журналістам, і закликали своїх прихильників вчинити так само. Ви виступали за більш вільні закони про наклеп і погрожували численними позовами. Ви уникали преси, якщо була така можливість, і порушили норми формування прес-пулу і регулярних прес-конференцій. Ви висміяли інвалідність журналіста, який написав те, що вам не подобається", - йдеться у листі.

Журналісти зауважують, що Трамп продовжує лінію поведінки, яку він використовував під час передвиборчої кампанії, і свідомо ускладнює відносини зі ЗМІ. На їх думку, така лінія поведінки – особистий вибір президента, адже Конституція зрештою захищає свободу друку і не диктує президенту, коли проводити прес-конференції і як ставитися до ЗМІ.

"Однак, у той же час, коли ви маєте повне право встановлювати основні правила взаємодії з пресою, ми можемо робити так само. Це, зрештою, наш ефірний час та колонки, на які ви хочете вплинути. Ми, не ви, вирішуємо, як краще працювати для наших читачів, слухачів і глядачів", - написали в листі працівники ЗМІ.

Журналісти підкреслюють, що публікуватимуть матеріали незалежно від доступу до адміністрації, можуть відмовитися від висвітлення публічних подій або від участі у зустрічах "офф-рекорд" (за межами запису), і самі визначатимуть, скільки ефірного часу давати представникам Трампа.

"Ми будемо прагнути висловити свою точку зору, навіть якщо ви намагатиметеся закрити нас. Ми не зобов'язані переробляти наш радіоефір чи колонки під людей, які постійно перекручують правду", - зазначається у листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-