Меркель відповіла на критику Трампа щодо біженців

Меркель відповіла на критику Трампа щодо біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не згодна з критикою обраного президента США Дональда Трампа відносно її міграційної політики, що вона відкрила двері в Європу невідомо кому, про що той заявив в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild.

Про це глава німецького уряду заявила на спільній з новозеландським колегою Білом Інглішем прес-конференції у Берліні, сообщает кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Боротьба з тероризмом є викликом глобальним. Я хотіла б ще раз чітко відокремити це від питання біженців і існування біженців у зв'язку з громадянською війною в Сирії», - сказала Меркель. 

Вона нагадала, що люди тікають з Сирії через війну, через атаки режиму Асада, але також і від ісламського тероризму. 

Меркель зазначила, що в інтерв'ю Трамп укотре виклав свої позиції, які й так вже відомі. «Мої позиції також відомі», - сказала вона. Канцлер чекає вступу Трампа на посаду, після чого сторони працюватимуть «на всіх рівнях», у тому числі і в питанні трансатлантичного партнерства, і дивитися, «яких домовленостей можуть досягти». 

Німецька канцлер також підкреслила, що «доля європейців у їх власних руках». Вона пообіцяла продовжувати працювати для того, щоб гарантувати інтенсивну і спрямовану в майбутнє співпрацю усіх 27 держав-членів. «Економічна сила і ефективне управління, досягнення цілей, відповіді на виклики 21-го століття, в першу чергу, боротьба з тероризмом, захист зовнішніх кордонів, внутрішня безпека і цифровий внутрішній ринок, робочі місця - це наші виклики, з яким ми справлятимемося дуже рішуче», - запевнила Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-