Ядерну угоду за президентства Трампа не переглядатимуть - МЗС Ірану

Ядерну угоду за президентства Трампа не переглядатимуть - МЗС Ірану

Укрінформ
Ядерна угода між Іраном і світовими державами "переглядатися не буде", зокрема із вступом на посаду обраного майбутнього президента США Дональда Трампа.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі 15 січня у Тегерані, напередодні першої річниці реалізації угоди, повідомляє Радіо Свобода.

"Нова адміністрація США не може відмовитися від угоди", – сказав Аракчі, додавши, що Вашингтон має міжнародні зобов’язання щодо реалізації цієї угоди.

Аракчі також повторив попередню заяву верховного лідера Ірану аятолли Алі Хаменеї, який сказав: "Якщо вони (США – ред.) розірвуть її (угоду – ред.), то ми її спалимо".

Відтак, додав, заступник міністра закордонних справ Ірану, жодних подальших обговорень з офіційними особами США щодо угоди не буде.

"Наші ядерні переговори з американцями завершені, і у нас немає ніяких інших політичних переговорів з ними. На нашу думку, все закінчено", – заявив Аракчі.

Під час своєї виборчої кампанії обраний майбутній президент США Дональд Трамп заявляв про можливість "розірвати" або переглянути угоду щодо обмеження атомних програм Ірану в обмін на скасування санкцій. Трамп також критикував угоду за те, що вона, на його думку, гарантує Ірану занадто багато.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-