Трамп планує зустрітись із Путіним у перший же закордонний візит - ЗМІ

Трамп планує зустрітись із Путіним у перший же закордонний візит - ЗМІ

Укрінформ
Першою зарубіжною поїздкою Дональда Трампа в якості президента США може стати візит до Ісландії, де він планує зустрітися президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє британська газета The Sunday Times.

"Трамп і його команда розповіли британським чиновникам, що їх першою зарубіжною поїздкою може стати зустріч на найвищому рівні з Путіним в Ісландії протягом кількох тижнів після інавгурації",- йдеться в публікації.

Цей план є чимось на кшталт візиту Рональда Рейгана під час Холодної війни до Рейк'явіка, коли він зустрічався з Михайлом Горбачовим, зауважує видання.

За інформацією джерел, Трамп "хоче обговорити з Путіним питання ядерного роззброєння". Водночас підкреслюється, що він хотів би провести цю зустріч не в Росії, і тому зараз як найбільш вірогідний варіант розглядається Рейк'явік.

Зустріч не була офіційно оголошена представниками команди Трампа або російськими офіційними особами. Крім того, з владою Ісландії це питання також не обговорювалося.

Відносини Трампа з Путіним стали предметом суперечок у США після доповіді американських розвідувальних агентств, які довели втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах для того, щоб допомогти мільярдеру.

Трамп наполягає, що він переміг без допомоги Росії. Водночас, він недавно визнав, що Росія могла стояти за хакерськими нападами на Національний комітет Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-