У Москві затримали понад 40 учасників акції опозиції

У Москві затримали понад 40 учасників акції опозиції

Укрінформ
Понад 40 осіб затримано під час неузгодженою владою акції біля пам'ятника Грибоєдова в Москві.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представника організації "Нова опозиція".

"Цей народний сход не був погоджений, тому затримання почалися відразу ж. Наразі затримано більше сорока чоловік", - сказав один з лідерів організації.

За його словами, затриманих везуть у відділ поліції по Басманному районі.

"Сходження триває, але людей залишилося мало - чоловік двадцять",- сказав співрозмовник агентства.

Як пояснив представник організації, планувалося провести "народних схід" біля пам'ятника Грибоєдова на Чистих прудах в Москві. Серед вимог учасників акції було "узгодження антикризового мітингу" і підтримка засудженого опозиціонера Ільдара Дадина.

Водночас ОВД-Інфо повідомляє, що поліція вривається в натовп і грубо затримує людей безпосередньо за вказівкою заступника начальника відділу із забезпечення проведення масових заходів УВС Центрального адміністративного округу Олександра Махоніна.

Нині затримали Марка Гальперіна, Олександра Макарова, Юрія Горського, Володимира Заліщака, Романа Ковальова та ще кількох осіб.

«Марк Гальперін був затриманий поліцією 14.01.2017 без пояснень причин», - йдеться в одному з повідомлень активістів. Також активісти в соцмережах повідомляють, що їх везуть у ВВС «Басманний». 

Як повідомляв Укрінформ, Марк Гальперін та його друзі-активісти займаються передачею посилок для журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно тримають у СІЗО "Лефортово" в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-