Пентагон констатує останні дні ІДІЛ у Мосулі

Пентагон констатує останні дні ІДІЛ у Мосулі

Укрінформ
Останні успіхи в наступі визвольних сил Іраку на позиції терористичного угруповання "Ісламська держава" в районі міста Мосул свідчать про те, що дні ІДІЛ у цьому місті добігають кінця.

З відповідною заявою виступив офіційний представник операції "Непохитна рішучість" міжнародних коаліційних сил полковник Джон Дорріан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо іракські сили безпеки з тим, що вони продовжують мати прогрес в операції на сході Мосула. Потрібно й надалі працювати, але дні ІДІЛ у Мосулі швидко добігають кінця", - заявив представник коаліції.

Він поінформував, що іракські сили безпеки досягли значного прогресу у звільненні східної частини населеного пункту, яке терористичне угруповання "Ісламська держава" вважає своєю столицею в Іраку.

Як повідомив Дорріан, іракські сили безпеки об'єднали три напрями наступу та мали успіх у витісненні ІДІЛ, "звільнивши кілька районів Мосула й тисячі людей з жорстокого полону".

Він також підтвердив, що коаліція надає підтримку іракським партнерам у звільненні міста, а також у зусиллях щодо перемогу над терористичним угрупованням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-