На Балканах та у Східній Європі через мороз загинули десятки людей

На Балканах та у Східній Європі через мороз загинули десятки людей

Укрінформ
Найнижчі за останні десятиліття температури і сильні снігопади на Балканах, у Греції та Східній Європі спричинили понад 70 смертей та перебої в подачі електроенергії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Органи влади підтверджують щонайменше 73 смертельні випадки через найбільше з 1963 року зимове похолодання. Щонайменше 15 людей замерзали на Балканах цього тижня: це четверо літніх чоловіків в Боснії, шість людей у Сербії, двоє безпритульних у Косові, літня жінка і двоє бездомних чоловіків у Македонії", - уточнюється в повідомленні.

Зазначається, що температура у нічний час опускається нижче мінус 20 градусів за Цельсієм.

Також повідомляєється, що гуманітарні агенції з надання допомоги попередили 11 січня, що безпритульні та мігранти є серед найбільш вразливих до екстремального холоду. Проект «Зниклі мігранти», створений агенцією ООН з міграції, зафіксував з початку року 11 смертей від гіпотермії в Середземноморському регіоні. Особливо турбує те, відзначає агенція ООН, що понад 15,5 тисячі мігрантів і шукачів притулку розміщувалися на грецьких островах у таборах, які не мають адекватної інфраструктури. Деякі з цих таборів зазнали сильного снігопаду цього тижня.

Схожа ситуація нині і в Сербії, де перебуває понад 7 з половиною тисяч людей. Сербська влада 11 січня закликала всіх мігрантів переїхати до центрів притулку під час холодів. Сотні мігрантів залишилися в саморобних укриттях або в занедбаних складах і залізничних вагонах в Белграді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-