"Нові господарі" вже ділять кабінети Бібліотеки української літератури в Москві

Укрінформ
У Бібліотеці української літератури, що закривається, в Москві нові господарі приміщення, співробітники Департаменту спорту й туризму Москви, вже роблять перепланування.

Про це написала в Facebook співробітниця БУЛ Тетяна Мунтян.

"Книги ще не передано в "Іноземку", жодних документів, постанов немає, а ось претенденти на заповітні метри вже роблять перепланування на кабінети й швидше за все, вже і думають, хто в якому кабінетику сидітиме. Людина ще не померла, а далекі родичі десятиюрідні вже пакують валізи, подумки звільняють приміщення від непотрібних книжкових шаф і заносять свої нові меблі", - пише Мунтян.

За її словами, це відбувається не перший рік: "Арешт директора бібліотеки (Н.Г.Шариної - ред.) призвів до того, що намітилася нова традиція - у перший робочий тиждень року бібліотеку відвідують "нові господарі", які з перших кроків грубіянять охороні й співробітникам, важливо проходжуються по бібліотеці, оглядають господарським поглядом вікна, двері, площі, постукують по стінах, оцінюють сантехніку й ін. У 2016 році це був Департамент національної політики, міжрегіональних зв'язків і туризму, в 2017 - новоутворений Департамент спорту та туризму".

Як повідомлялося, правоохоронні органи РФ 28 жовтня 2015 року провели обшуки у Бібліотеці української літератури, після чого її директора 58-річну Наталію Шарину було затримано. Щодо неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті й ворожнечі, а також приниження людської гідності). 5 квітня директорові бібліотеки було пред'явлено ще одне звинувачення - у розтраті (ч. 4 ст. 160 КК РФ). За версією слідства, витрачання Шариною коштів, призначених для виплати юристам Бібліотеки, на її захист як директора БУЛ  (у першій кримінальній справі про екстремізм у 2011-2013 г.г.), було нібито незаконним. За словами адвоката Івана Павлова, пред'явлення другого звинувачення було зроблено для підстраховування, через невпевненість у ваговитості першого.

2 листопада Міщанський суд Москви розпочав розглядати кримінальну справу директора Бібліотеки української літератури Наталії Шариної за суттю.

Книжковий фонд Бібліотеки української літератури (БУЛ) передадуть Центру слов'янських культур, який створюється на базі Бібліотеки іноземної літератури ім. М.І.Рудомино ("Іноземка"), про що заздалегідь йшла мова ще в липні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-