Новий вид гібонів назвали на честь героя

Новий вид гібонів назвали на честь героя "Зоряних воєн"

Укрінформ
Зоологи назвали новий вид білобрових гібонів Скайвокером на честь одного з головних героїв знаменитої кіносаги "Зоряні війни".

Дослідження групи вчених із Зоологічного товариства Лондона опубліковано в журналі American Journal of Primatology, повідомляє ВВС.

"Новий вид приматів схожий на білобрових гібонів хулоків, які мешкають в джунглях Азії, у котрих не тільки білі брови, але і світла борода. Відкритий вченими вид гібонів відрізняється відсутністю бороди. Генетичне дослідження підтвердило, що мешкають у тропічних лісах на південно-заході Китаю білоброві гібони сильно відрізняються від побратимів і відносяться до раніше невідомого науці виду приматів", - зазначається в публікації.

Генетичне дослідження підтвердило, що білоброві гібони, котрі мешкають в тропічних лісах на південному заході Китаю, сильно відрізняються від побратимів і відносяться до раніше невідомого науці виду приматів. Їх назвали Скайвокером на честь героя саги "Зоряні війни".

Доктор Сем Тарвей із Зоологічного товариства Лондона, який брав участь у дослідженні, пояснив, що гібони були виявлені в регіоні, де чисельність багатьох тварин стрімко скорочується через звуження ареалу проживання і браконьєрства.

За оцінкою вчених, в Китаї живуть близько 200 гібонів нового виду. Популяція цих гібонів є також в М'янмі, але точне число особин, які мешкають там, невідомо. Вчені попереджають, що новий вид гібонів перебуває на межі знищення.

Фото: SAM TURVEY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-