США назвали теракт під парламентом в Кабулі нападом на демократію

США назвали теракт під парламентом в Кабулі нападом на демократію

Укрінформ
Офіційний Вашингтон назвав вибухи під будівлею парламенту в Кабулі у вівторок нападом терористів на демократію та підкреслив свою підтримку афганського народу в розбудові мирного майбутнього.

З відповідною заявою виступив у вівторок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би висловити наше рішуче засудження сьогоднішньої терористичної атаки на будівлю парламенту в Кабулі, внаслідок чого загинули більше 30 афганців та понад 70 людей отримали поранення. Напад на парламентарів – це напад на демократію", - наголосив представник Держдепартаменту США.

Він висловив співчуття членам родин і друзям людей, що загинули та отримали поранення внаслідок теракту.

Тонер також звернув увагу на інші атаки, що сталися сьогодні в афганському місті Кандагар. У цьому зв'язку представник Держдепу зазначив, що в Вашингтоні продовжують отримувати інформацію про інцидент та зроблять заяву з цього приводу пізніше.

"США стоять твердо з народом Афганістану та залишаються відданими ідеї створити безпечні мирні перспективи для цієї країни", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці в Кабулі під парламентом смертники вчинили подвійний теракт. За повідомленнями ЗМІ, відповідальність за напади взяв на себе афганський рух "Талібан". Його представники, зокрема, заявили, що їхньою ціллю був мікроавтобус зі співробітниками розвідки Афганістану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-