У Норвегії розглядають апеляцію уряду на «негуманність» щодо Брейвіка

У Норвегії розглядають апеляцію уряду на «негуманність» щодо Брейвіка

Укрінформ
Норвезький суд розпочав розгляд апеляції уряду на попереднє судове рішення, яким визнано порушення прав убивці Андерса Брейвіка, якого помістили в одиночну камеру й обмежили пересування.

Про це повідомляє Associated Press.

«Суд Норвегії у вівторок розглядає апеляцію уряду про те, що ізоляція масового вбивці Брейвіка була негуманною і порушує права людини», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Окружний суд Осло торік у квітні постановив, що ізоляція Брейвіка у тюремному карцері суворого режиму є порушенням Європейської конвенції з прав людини.

Уряд Норвегії наполягає, що такі дії стосовно Брейвіка, який відбуває 21-річний тюремний термін, є гуманними з огляду на тяжкість його злочину, а від інших ув'язнених його необхідно відокремити з міркувань безпеки.

Зазначається, що апеляційне слухання відкривається у вівторок в імпровізованому залі суду у в'язниці Скієн, де Брейвік відбуває покарання. Для слухання відведено шість днів.

Андерс Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в центрі Осло, а потім відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя. В результаті його дій було вбито 77 осіб. Свої дії екстреміст пояснив тим, що хотів привернути увагу до засилля мігрантів у Європі.

Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом подовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-