У країнах Європи сильні снігопади та морози, є жертви

У країнах Європи сильні снігопади та морози, є жертви

Укрінформ
Сильні снігопади та зниження температури, що спостерігаються у різних країнах Європи у суботу, спричиняють людські жертви. Складні погодні умови, як очікується, протримаються протягом усіх вихідних.

Про це повідомляє агентство AP.

За даними агентства, у Польщі протягом останніх днів внаслідок сильного морозу зафіксували 10 смертей. Температура у країні в суботу подекуди впала нижче 20 градусів та, за прогнозами, надалі знизиться протягом ночі.

У Бельгії одна людина загинула в результаті ДТП на слизькій дорозі.

За даними медіа, в Італії від низьких температур загинули шестеро безпритульних.

Також в Італії сильні снігопади та вітри призвели до перенаправлення авіарейсів, закриття доріг, відкладення поромів та скасування потягів. Як повідомляється, деякі школи у південних частинах Італії у понеділок будуть закриті.

У другому найбільшому місті Греції Салоніках температура опустилась до мінус 7 градусів за Цельсієм та, за прогнозами, опуститься до мінус 10 у неділю.

На кількох грецьких островах, відомих своєю теплою та сонячною погодою, випав сніг та фіксувалася мінусова температура.

За даними голландського видання NOS, у Нідерландах ожеледиця призвела до близько 350 аварій. Транспортні служби радять не виїжджати на дорогу без необхідності. На деяких автострадах швидкість руху обмежена до 50 км на годину. В міжнародному аеропорту "Схіпхол" попередили про можливі затримки та скасування рейсів.

Раніше повідомлялося, що у Стамбулі випав сніг, в окремих районах міста сніговий покрив сягав 40 см. Через погоду було скасовано та затримано десятки рейсів, а протока Босфор закрита для судноплавства.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДСНС України у неділю, 8 січня, в країні утримаються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, місцями пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-