Бойовики напали на в'язницю в Бахрейні і звільнили 10 своїх прихильників

Бойовики напали на в'язницю в Бахрейні і звільнили 10 своїх прихильників

Укрінформ
Кілька людей, озброєних автоматами, напали на в'язницю поблизу столиці Бахрейну, вбили поліцейського і звільнили 10 ув'язнених, засуджених за статтею "тероризм".

Про це повідомляє BBC.

Ще один поліцейський був поранений, коли від чотирьох до шести осіб, озброєних автоматами і пістолетами, напали на в'язницю в неділю, зазначається в повідомленні міністерства внутрішніх справ.

Розпочато розслідування за фактом втечі, повідомляє поліція.

Стихійні заворушення виникають у Бахрейні з лютого 2011 року, коли шиїти, що становлять більшість у країні, зажадали від мусульманських правителів-сунітів припинити дискримінацію. На деякий час демонстранти навіть зайняли центральну площу Манами - Перлинну - вимагаючи більшої демократії.

Протестувальники були витіснені силами безпеки в березні 2011 року, після того як король закликав війська з сусідніх сунітських країн Перської затоки, щоб відновити порядок і придушити інакомислення.

Загинули щонайменше 30 цивільних осіб і п'ять поліцейських. Майже 3 тисячі осіб були арештовані, десяткам військові суди дали тривалі терміни ув'язнення.

Активісти опозиції кажуть, що відтоді десятки людей були вбиті в ході зіткнень між демонстрантами і силами безпеки, а влада звинувачує підтримуваних Іраном бойовиків у загибелі багатьох поліцейських при вибухах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-