Обама вважає, що міг би виграти вибори в Трампа

Обама вважає, що міг би виграти вибори в Трампа

Укрінформ
Нинішній президент США Барак Обама вважає, що зі своїм гаслом "надія і зміни", з яким він проводив кампанію в 2008 році, він міг би отримати перемогу над Дональдом Трампом, якби Конституція дозволила би йому балотуватися на третій термін.

Про це він заявив в одному з останніх інтерв'ю, повідомляє видання Politico.

"Я впевнений у цьому баченні, оскільки я переконаний, що якби я брав участь у перегонах знову і озвучував його (гасло "надія і зміни"), то, думаю, що я міг би мобілізувати більшість американського народу", - зауважив нинішній президент.

Він підкреслив, що в розмовах з людьми по всій країні навіть ті, хто не погоджувався з ним, підтвердили би, що це бачення ("надія і зміни"), цей напрямок є правильним.

Барак Обама під час нинішньої кампанії активно підтримував Гілларі Клінтон, свого колишнього держсекретаря, виступивши разом із віце-президентом Джо Байденом і першою леді Мішель Обамою, нагадує видання. Тоді він заявляв, що вважатиме ударом по його особистій політичній спадщині, якщо чорне співтовариство (афроамериканське населення США – ред.) не підтримає Клінтон. Він також попередив, що в разі перемоги Трампа, всі досягнення його адміністрації будуть скасовані. Але все було марно, підкреслюється в публікації.

Клінтон отримала більшу кількість голосів, випередивши Трампа майже на 3 млн бюлетенів по всій країні. Але кампанія Трампа отримала необхідну кількість голосів Колегії виборщиків, щоб визначити його обраним президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-