Новий президент Молдови змінив дві літери на офіційному сайті

Новий президент Молдови змінив дві літери на офіційному сайті

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон, офіційно вступив на посаду глави держави, затвердив структуру адміністрації президента.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«В апараті президента працюватимуть 10 радників, серед яких радник з юридичних питань та інституційних відносин (представник президента у взаємовідносинах з парламентом і урядом), радник з питань оборони і національної безпеки (секретар Вищої Ради безпеки), а також радники з питань реінтеграції, зв'язків з діаспорою, з політичних питань (прес-секретар президента) та інші», - написав президент на своїй сторінці в Facebook.

Персональний склад керівників президентської адміністрації буде подано в понеділок, 26 грудня, під час спеціального брифінгу нового президента.

Крім цього, Ігор Додон зробив і перші зміни на офіційному сайті глави держави: сполучення літер, що позначають перехід на версію державною мовою, було замінено на сайті глави держави з RO (румунська) на MD (молдавська).

Згідно з Конституцією Молдови, державною мовою в країні є молдавська.

У 2013 році за запитом групи депутатів парламенту Молдови Конституційний суд Молдови узаконив верховенство Декларації про незалежність РМ над Конституцією. У преамбулі Декларації незалежності, прийнятої в 1991 році, державною мовою Молдови була визначена румунська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-