У Москві затримали журналіста

У Москві затримали журналіста "Радіо Свобода"

Відео
Укрінформ
Поліція затримала на Мясницькій вулиці в Москві журналіста «Радіо Свобода» Івана Вороніна і ще сімох осіб, шестеро з яких — цивільні активісти.

Про це повідомляє "Дождь".

"На Мясницькій вулиці під час прогулянки затримано цивільних Ірину Яценко, Ігоря Клочкова, Наталію Клокову, Романа Рословцева, Миколу Ігрокова, Сергія Ожича і журналіста Радіо «Свобода» Івана Вороніна, а також особу на ім'я П'єр", - повідомили затримані по телефону ОВД-Інфо.

Їх привезли до відділу поліції по району Китай-город, потім, за словами одного із затриманих Сергія Ожича, повезли до ОВС Тверського району, а потім — Красносільського.

За словами іншого затриманого П'єра Хеффнера, затримань передувало напад на нього. Як стверджує Хеффнер, коли він знімав активістів, «поліцейський у цивільному» вдарив його і спробував розбити його айфон. Про затримання Хеффнера повідомили в генеральне консульство Франції, написав Ожич.

У прес-службі УВС по Центральному адміністративному округу Москви "Дождю" сказали, що не володіють інформацією про затримання на Мясницькій вулиці.

Сергій Ожич пише: "Ми в ОВС Красносельське. Поліцейські просять нас написати пояснення, як ми до них потрапили. А ми просимо поліцію пояснити, чому ми перебуваємо тут".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-