З Алеппо вивезли 7-річну дівчинку, яка розповідала про події у Твіттері

З Алеппо вивезли 7-річну дівчинку, яка розповідала про події у Твіттері

Укрінформ
Семирічна сирійська дівчинка Бана Алабед, яка описувала ситуацію в східному Алеппо в Twitter, евакуйована з міста.

Про це повідомив президент неурядової організації Сирійсько-американського медичного суспільства (Syrian American Medical Society) Ахмад Таракджи, пише видання The Independent.

«Бана Алабед входить в число близько трьох тисяч людей, які опинилися в безпеці в понеділок після вихідних», - йдеться у повідомленні.

Таракджи на своїй сторінці Twitter розмістив фото Бани та її батька і повідомив, що вони знаходяться в безпечному місці у сільській місцевості Алеппо.

Як відомо, Бана Алабед пише в Twitter англійською мовою під ніком @AlabedBana. У цьому їй допомагає мати Фатіма, яка працює вчителькою. У своїх повідомленнях вони описували життя в обложеному місті. В останньому твіті, опублікованому в неділю, мати дівчинки звертається по допомогу до турецького прем'єр-міністра та президента. "Будь ласка, зробіть все, щоб перемир'я дотримувалося, і нас звідси визволили. Ми так втомилися", - йшлося в повідомленні.

Твіти дівчинки з обложеного Алеппо привернули увагу всього світу. Один із записів навіть ретвітнула автор «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг.

Операція з вивезення мирних жителів з Алеппо почалася 15 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-