Румунські соціал-демократи назвали своїх партнерів по коаліції

Румунські соціал-демократи назвали своїх партнерів по коаліції

Укрінформ
Соціал-демократична партія Румунії, яка набрала найбільшу кількість голосів на парламентських виборах (221 депутатський мандат з 466), створить парламентську коаліцію з представниками Альянсу лібералів і демократів (29 депутатських мандати).

Про це заявив лідер румунських соціал-демократів Лівіу Драгня після оприлюднення остаточних результатів виборів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нас була зустріч з колегами з Альянсу лібералів і демократів. Ми обговорювали майбутню урядову програму. Істотних розбіжностей у нас немає. У наступні два-три дні представники обох партій обговорять деталі цієї програми. З нашої точки зору, про що ми говорили і під час виборчої кампанії, правляча коаліція буде складатися з соціал-демократів та представників Альянсу. Виходячи з цього, буде складено і номінальний склад майбутнього уряду», - зазначив Драгня.

За словами лідера соціал-демократів, до парламентської коаліції увійдуть 54% депутатів румунського парламенту (250 депутатів).

Торкнувшись майбутніх консультацій з президентом Клаусом Йоганнісом щодо питання формування майбутнього уряду, Драгня наголосив, що у партії є вже кандидатура на посаду глави уряду, однак ім'я майбутнього прем'єра буде оприлюднена лише після консультацій з президентом.

Нагадаємо: за результатами минулих в Румунії чергових парламентських виборів, в майбутній законодавчий орган країни (Сенат і Палата депутатів) увійшли шість партій: Соціал-демократична, Націонал-ліберальна, Союз за порятунок Румунії, Демократичний союз румунських угорців, Альянс лібералів і демократів та партія «Народний рух».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-