ФСБ рапортує, що врятувала Москву від терактів ІДІЛ на Новий рік

ФСБ рапортує, що врятувала Москву від терактів ІДІЛ на Новий рік

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії заявила про запобігання серії терактів у Москві, які, як стверджують у спецслужбі, готувалися за вказівкою терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це повідомляється на сайті відомства.

Спецслужби затримали чотирьох осіб. У них нібито вилучили саморобні вибухові пристрої, вогнепальну зброю і компоненти, необхідні для виготовлення потужних саморобних бомб. У ФСБ стверджують, що серію терактів готували за прямою вказівкою емісара терористичного угрупування "Ісламська держава", який зараз знаходиться у Туреччині.

У групу, яка "готувала теракти в Москві", за інформацією ФСБ, входили громадяни Таджикистану й один житель Молдови. Спецоперація з їх затримання проходила в четвер, 15 грудня.

Раніше джерело РІА Новости в силових структурах повідомило, що в одній з квартир багатоповерхового житлового будинку на вулиці Наметкіна на південному заході Москви було знайдено вибуховий пристрій. Жителів будинку евакуювали. Чи пов'язана ця подія з повідомленням ФСБ про запобігання серії терактів, невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-