З англомовної Вікіпедії зникло нагородження Тіллерсона орденом РФ

З англомовної Вікіпедії зникло нагородження Тіллерсона орденом РФ

Укрінформ
Користувачі Вікіпедії відзначили зміни, які за минулу добу відбулися у статті про голову ExxonMobil Рекса Тіллерсона після його висунення на посаду державного секретаря США.

Про це повідомляє МК.

З англомовної версії статті зникла згадка про нагородження Тіллерсона російським орденом Дружби, який він отримав 30 вересня 2012 року указом президента РФ Володимира Путіна з формулюванням "за великий внесок у розвиток і зміцнення співробітництва з Російською Федерацією".

Нагадаємо, напередодні обраний президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про обрання генерального директора Exxon Mobil Тіллерсона на посаду державного секретаря в новій адміністрації.

Перспектива висунення Тіллерсона викликала занепокоєння на Капітолійському пагорбі. Сенатор Марко Рубіо у цьому зв'язку написав у Твіттері, що "бути другом Володимира (Путіна. – Ред.)" не є характерною рисою для того, хто хоче стати держсекретарем. А офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі висловив сумнів, що Тіллерсон отримає потрібну підтримку під час процедури затвердження на посаду в Сенаті.

Фото: Комерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-