Керрі привітав Тіллерсона з номінацією на пост держсекретаря

Керрі привітав Тіллерсона з номінацією на пост держсекретаря

Укрінформ
Нинішній глава Державного департаменту США Джон Керрі оприлюднив заяву, у якій привітав главу корпорації Exxon Mobil Рекса Тіллерсона з номінацією його кандидатури на пост державного секретаря США.

Заява Керрі з'явилася за кілька годин після оприлюднення новобраним президентом Дональдом Трампом офіційного повідомлення про його вибір, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Вітаю Рекса Тіллерсона з номінацією на пост державного секретаря", - зазначив чинний глава американської дипломатії.

Водночас він підкреслив, що Державний департамент "продовжить надавати повну підтримку для забезпечення плавного переходу, щоб нова адміністрація могла проводити важливу роботу щодо зовнішньої політики США по всьому світу".

Як повідомляв Укрінформ, Трамп у вівторок, після довгої процедури розгляду кандидатів, офіційно оголосив, що прийняв рішення призначити Тіллерсона держсекретарем у своїй новій адміністрації. При цьому Трамп назвав його "одним із найдосвідченіших бізнес-лідерів".

За кілька днів до цього обраний президент США не приховував свого наміру обрати саме Тіллерсона. При цьому Трамп підкреслив, що особисті зв'язки бізнесмена, зокрема, з Володимиром Путіним стали одним із вагомих факторів у його виборі.

Для остаточного призначення на посаду державного секретаря США кандидат, крім номінації президента, має ще бути затверджений простою більшістю в Сенаті Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-