Коаліція знищила лідера терористів ІДІЛ у Сирії - Пентагон

Коаліція знищила лідера терористів ІДІЛ у Сирії - Пентагон

Укрінформ
Бойові літаки коаліційних сил провели успішну операцію зі знищення в Сирії одного з високопоставлених терористів ІДІЛ туніського походження Боубакера аль-Хакіма.

Операція була проведена 26 листопада в районі сирійського міста Ракка, повідомив у суботу ввечері у офіційній заяві речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Аль-Хакім був одним із лідерів "Ісламської держави" й давно був залучений до терористичної діяльності, маючи глибокі зв'язки з французьким і туніськими джихадистами", - зазначив офіційний представник оборонного відомства США.

Знищений терорист також підозрюється в причетності до терористичних актів 2013 року проти туніського політичного керівництва.

Ліквідація аль-Хакіма "обмежує здатність ІДІЛ надалі проводити атаки в західних країнах" та позбавляє ІДІЛ широких зв'язків, наголошується в заяві.

"Коаліція продовжить відстежувати та нищити терористів угруповання "Ісламська держава", які загрожують нам і нашим союзникам", - підкреслив представник Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-