Парламент Кореї проголосував за імпічмент президента

Парламент Кореї проголосував за імпічмент президента

Укрінформ
Парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе.

Про це повідомляє агентство Reuters на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляє Всесвітнє корейське радіо, на підтримку законопроекту про імпічмент висловилися 234 депутати, 56 були проти, двоє утрималися, а 7 бюлетенів визнано недійсними. 

Підкреслюється, що голосування було таємним, підрахунок бюлетенів проводився в ручному режимі. 

У законопроект, ініційований незалежними депутатами і парламентаріями від опозиції, увійшли пункти про причетність президента РК Пак Кин Хе до скандалу навколо її близької подруги Чхве Сун Сіль, а також про витік документів з адміністрації глави держави. Без змін залишилися пункти, що стосуються бездіяльності глави держави протягом семи годин після аварії порома «Севоль», в результаті якої загинули щонайменше 304 людини. 

У Південній Кореї це другий випадок ухвалення проекту закону про імпічмент після 2004 року, коли з імпічментом зіткнувся колишній президент РК Ро Мун Хен. 

Після голосування резолюція про імпічмент направляється президентові РК Пак Кин Хе, судді Конституційного суду Пак Хан Чхолю і голові парламентського комітету із законодавства і судово-правових питань Квон Сон Дону. Відразу після отримання резолюції повноваження президента припиняються, а прем'єр-міністр тимчасово очолює країну. 

Конституційний суд має вирішити щодо імпічменту протягом 180 днів з моменту отримання резолюції. 

Як повідомлялося, президента Південної Кореї звинувачують у заступництві своїй близькій подрузі Чхве Сун Сіль, підозрюваною у зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примушування південнокорейських компаній до багатомільйонних пожертвувань на користь імовірно благодійних організацій.

Двох колишніх президентських помічників також підозрюють у передачі їй секретної інформації. Опозиція стверджує, що Пак Кин Хе порушила конституцію країни, дозволивши своїй подрузі втручатись у справи державного управління. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-