Держдеп спростував намір США озброювати сирійську опозицію

Держдеп спростував намір США озброювати сирійську опозицію

Укрінформ
Адміністрація США не має наміру надавати сирійській опозиції, яка веде озброєну боротьбу з режимом Асада, летальну зброю, у тому числі постачати переносні зенітно-ракетні комплекси.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Незалежно від прийняття цього законопроекту, ми чітко зазначали, що не збираємося надавати летальну військову допомогу сирійській опозиції", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що інші міжнародні гравці в регіоні говорили про намір озброїти опозиційні угруповання в Сирії.

У цьому зв'язку представник американського Держдепу наголосив, що військового рішення ситуації в Сирії не існує, і Сполучені Штати послідовно виступають за мирне врегулювання конфлікту.

Питання до офіційного представника Державного департаменту виникли на тлі того, як минулого тижня Палата представників США затвердила бюджет Пентагону на 2017 фінансовий рік. У документі, зокрема, передбачається можливість надання помірній опозиції в Сирії ПЗРК. Однак для цього документ має ще бути прийнятий у Сенаті та підписаний президентом Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-