Трамп своєю заявою про

Трамп своєю заявою про "борт №1" знизив акції Boeing

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, що витрати на побудову компанією Boeing нового президентського літака "вийшли за межі" та закликав уряд скасувати цей контракт.

На цьому він наголосив у вівторок у Твіттері.

"Boeing будує абсолютно новий "борт номер один" на основі 747 моделі для майбутніх президентів, але витрати вийшли за межі – понад $4 млрд. Скасувати замовлення!", - написав Трамп.

Водночас, як зауважують американські ЗМІ, досі незрозуміло, звідки він взяв таку цифру витрат, адже в бюджеті на це офіційно передбачено $2,87 млрд у період з 2015 по 2021 роки.

У компанії Boeing поки утримуються від коментарів. Водночас, акції підприємства після повідомлення обраного президента знизилися на 0,7% на ранкових торгах. Акції кількох інших великих оборонних підрядників також знизились.

Як повідомлялося, перельоти американського президента забезпечують Військово-повітряні сили США. У січні 2015 року ВПС заявили про початок програми з побудови нового Боїнг 747-8, який замінить два нинішніх літака, які використовуються для візитів американського лідера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-