Трамп розлютився на помічницю, яка агітувала проти призначення Ромні

Трамп розлютився на помічницю, яка агітувала проти призначення Ромні

Укрінформ
Кілька інтерв'ю центральним ЗМІ та дописів у соцмережах помічниці Дональда Трампа Келліан Конвей щодо неприпустимості призначення колишнього критика мільярдера Мітта Ромні на посаду держсекретаря розлютили обраного президента та засвідчили наявність ознак розколу в республіканській адміністрації.

Про це пише в понеділок у статті на власному веб-сайті центральний американський телеканал NBC News.

"Що стосується коментарів Келліан Конвей про Ромні, вони надають присмаку найбільшої кадрової битви в оточенні Трампа – між Руді Джуліані та Міттом Ромні за пост державного секретаря", - йдеться в публікації.

При цьому цитується визначення іншого видання, The New York Times, яке називає ситуацію ознаками "невиліковного розколу в Республіканській партії між представниками істеблішменту".

Тим часом, два джерела високого рангу в перехідній команді підтвердили журналістами, що "Дональд Трамп був розлючений коментарями Конвей у неділю", яка наполягала на неприпустимості призначення Мітта Ромні на посаду держсекретаря США.

Інші високопоставлені помічники Трампа зазначили, що коментарі Ковней "збили їх з пантелику". На їхню думку, вона намагалася проштовхнути власний порядок денний у процес формування нової команди.

Однак, боротьба за посаду головного дипломата в новій адміністрації США продовжується. Наразі на неї претендують крім Мітта Ромні і Руді Джуліані ще колишній постійний представник США при ООН Джон Болтон та глава міжнародного комітету Сенату Боб Коркер.

Водночас, агентство Bloomberg повідомило, що Трамп розглядає на пост глави Держдепартаменту США також екс-главу ЦРУ Девіда Петреуса.

Обраний президент призначив зустріч з кандидатом на понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-