У боях на сході Мосула знищили майже тисячу ісламістів

У боях на сході Мосула знищили майже тисячу ісламістів

Укрінформ
Іракський загін спецпризначення у боях на сході Мосула знищив майже тисячу бойовиків "Ісламської держави", однак бойові дії уповільнились через застосування терористами мобільної тактики, коли ворог ховається серед тисяч мирних жителів у місті.

Про це повідомляє Reuters.

"Наразі близько 990 бойовиків були вбиті в результаті бойових дій на сході міста", - заявив один із командирів загону спецпризначення, генерал-майор Абдул Гані Аль-Асаді не надавши подробиць про жертви серед урядових сил спецпризначення.

За його словами, операція уповільнюється через присутність мирного населення.

"Танки тут не працюють, артилерія не ефективна. Літаки сил коаліції та повітряних сил обмежені через цивільне населення", - додав він.

Зазначається, що за шість тижнів великого наступу іракські сили захопили майже половину східної частини Мосула, звільняючи район за районом від джихадистів, снайперів, терористів-смертників та замінованих автомобілів.

Як відомо, до Мосула увійшли елітні іракські війська, відомі як "Золота дивізія", бригади іракської армії, федеральної поліції та курдського загонів Пешмерга, що оточують місто на півночі і півдні. Шиїтські ополченці намагаються завершити оточення з заходу.

Раніше у Міжнародній організації з міграції повідомили, що з початку операції зі звільнення іракського Мосула від терористів "Ісламської держави" близько 68 тисяч жителів регіону покинули свої домівки.

17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдар Аль-Ібаді оголосив про початок операції зі звільнення Мосула від терористичної організації "Ісламська держава". Місто перебуває під контролем бойовиків угруповання з червня 2014 року.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-