Найбільш вірогідно, що Держдеп очолить Мітт Ромні - WSJ

Найбільш вірогідно, що Держдеп очолить Мітт Ромні - WSJ

Укрінформ
Колишній кандидат в президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні розглядається Дональдом Трампом як найбільш бажана кандидатура для того, щоб очолити Державний департамент США в новій адміністрації.

Про це йдеться в публікації впливового американського видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела в перехідній команді Дональда Трампа.

"Обраний президент США Дональд Трамп схиляється до того, щоб запропонувати колишньому губернатору штату Массачусетс Мітту Ромні бути держсекретарем у його команді", - пише газета, додавши, що принаймні двоє джерел підтвердили це.

Затягування з рішенням про призначення держсекретаря пов'язується з внутрішнім "перетягуванням канату" між прихильниками Ромні й тими, хто наполягає на виборі колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані. Третя група тисне на обраного президента продовжувати пошук кандидатів.

Трамп розглядає Мітта Ромні як пріоритетний вибір, до того ж група радників в самій перехідній команді пропонує призначення Ромні, який достойно змагався за президентське крісло на виборах 2012 року.

Водночас Джуліані, який відкрито агітував за Трампа під час виборчої кампанії, також має непогані шанси та свою "команду підтримки". Колишній спікер Палати представників Ньют Гінгріч, виступаючи перед журналістами після зустрічі з Трампом напередодні заявив, що Джуліані "має величезні переваги", оскільки він має "правильний темперамент".

Тим часом, речник обраного президента Джейсон Міллер заявив у вівторок, що поки "не було прийнято абсолютно жодних рішень" стосовно держсекретаря.

Газета також зазначає, вже визначились фаворити серед кандидатів на інші ключові позиції. Так, найбільш вірогідною кандидатурою на посаду керівника міноборони США вважається генерал Джеймс Маттіс, а губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі з високою долею ймовірності може очолити Постійне представництво США при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-