Коаліція серйозно вдарила по ІДІЛ в районах Ракки і Мосула

Коаліція серйозно вдарила по ІДІЛ в районах Ракки і Мосула

Укрінформ
Війська Міжнародної коаліції впродовж минулої доби нанесли 24 удари по ІДІЛ на території Сирії та Іраку, знищивши нафтові свердловини, бурові установки, підрозділи, техніку й озброєння терористів.

При цьому найбільша кількість ударів прийшлася по форпостах ІД – поблизу сирійської Ракки та іракського Мосула, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Поблизу Ракки коаліція нанесла сім ударів", - йдеться у зведенні Пентагону за минулу добу.

При цьому повідомляється про ураження в цьому районі двох підрозділів ІДІЛ тактичної ланки, двох транспортних засобів з вибухівкою, завод з виготовлення боєприпасів, а також дві нафтові свердловини та дві автоцистерни з нафтопродуктами.

Незаконний нафтовий бізнес ІД також постраждав біля міста Абу-Камаль, де двома ударами знищено бурову установку та одну нафтову свердловину.

Крім того, операції міжнародної коаліції в Сирії проводились в районі Айн-Іса, де було нанесено три авіаудари, а також поблизу міста Манбідж.

Водночас, повідомляється, що на території Іраку коаліція провела 11 ударів по терористах з використанням винищувачів, штурмової авіації та безпілотників. Зокрема, терористів уражено в районах міст Каїм, Бейджи, Кісік та Мосул.

При цьому зауважується, що найбільші зусилля були спрямовані на витіснення ІДІЛ з Мосула, де було проведено шість ударів. Там за добу було знищено шість тактичних підрозділів терористів, шість бойових човнів, сім транспортних засобів, у тому числі начинених вибухівкою, три фортифікаційних споруди, а також кілька вогневих позицій.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-