"Вишеградська група" проти примусового розподілу біженців у ЄС

Укрінформ
Країни "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) спільно виступають проти механізму розподілу біженців між країнами ЄС.

Про це під час спільної прес-конференції глав МВС країн "четвірки" заявив польський міністр Маріуш Блащак, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Ми хочемо, щоб наші партнери в ЄС сприйняли нашу спільну позицію. Ми не погоджуємося з системою розподілу біженців. Вважаємо, що нинішня система є неефективною", - заявив Блащак.

Він наголосив, що про це свідчать факти: зі 160 тисяч біженців з півдня, яких Єврокомісія планувала розділити між країнами Спільноти, на даний момент розподілено лише 6 тисяч осіб. 

За словами польського міністра, ця система не вирішує проблему, а "притягує чергову хвилю еміграції" до Європи і посилює, а не розв’язує міграційну кризу в Європі.

Блащак також наголосив, що країни "четвірки" переконані у необхідності ущільнення зовнішніх кордонів ЄС від проникнення нелегальних мігрантів. 

У Варшаві відбувається зустріч глав МВС країн "четвірки" із залученням відповідних делегацій з Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії та Словенії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-