Трамп зустрівся з Ромні, втім досі неясно, хто очолить Держдеп

Трамп зустрівся з Ромні, втім досі неясно, хто очолить Держдеп

Укрінформ
Дональд Трамп провів обіцяну зустріч з впливовим республіканцем Міттом Ромні, колишнім кандидатом у президенти в 2012 році, з метою обговорення його призначення на посаду глави Держдепартаменту США в новій адміністрації.

Водночас, залишається невідомим, чи бажає сам Ромні зайняти пост держсекретаря, пише в суботу ввечері The New York Times.

"Обраний президент Дональд Трамп в суботу перейшов до встановлення дружніх стосунків з політичними суперниками після своєї суперечливої кампанії, зустрівшись з Міттом Ромні, який уїдливо критикував його під час перегонів, як "обманщика" і "шахрая", щоб обговорити призначення Ромні державним секретарем", - йдеться в матеріалі.

Зустріч тривала близько півтори години в елітному гольф-клубі неподалік Нью-Йорка. Після переговорів обидва політики вийшли з будівлі клубу й потиснули на камери один одному руки.

"Пройшло чудово",- висловив журналістам Трамп задоволення розмовою.

Пізніше з журналістами поспілкувався й Ромні. Він відмовився говорити, чи зацікавлений у високій посаді в новій адміністрації. "Ми мали далекосяжну розмову по відношенню до різних театрів дій у світі", - зауважив Ромні. Він підкреслив, що розмова була дуже ретельна. "Я ціную можливість поспілкуватися з обраним президентом і чекаю приходу майбутньої адміністрації", - наголосив політик.

Водночас, Ромні не відповів на запитання журналістів про те, чи вибачився він перед Трампом за критику його під час його кампанії.

Фото: NYT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-