ФБР попередило про можливі теракти на інавгурації Трампа і у День подяки

ФБР попередило про можливі теракти на інавгурації Трампа і у День подяки

Укрінформ
Традиційне північноамериканське свято День подяки, яке відзначатиметься у США наступного тижня, а також інавгурація наступного президента Америки можуть стати цілями для нападу терористів, особливо в Вашингтоні та околицях столиці.

З відповідним попередженням виступило напередодні Федеральне бюро розслідувань США, повідомляє телеканал CBS News.

"ФБР попереджає правоохоронні органи по всій країні про стурбованість з приводу потенційного теракту в період святкувань Дня Подяки, а також інавгурації", - йдеться в повідомленні.

Небезпеку становлять, насамперед, так звані "внутрішні терористи", американські громадяни, які перебувають під впливом екстремістських ідеологій. При цьому зазначається, що теракти можуть вчинити так звані "самітні вовки" – окремі люди, які планують атаки самостійно, і яких важко відстежити. У цьому зв'язку федерали просять звернути увагу на громадян, які розірвали контакти з родинами та друзями, змінили останнім часом спосіб життя, використовують шифровані форми спілкування та мають інші ознаки дивної поведінки.

У ФБР також зауважили, що розглядають потенційними цілями атак торговельні центри, а також масові заходи та інші місця скупчення людей. При цьому місцями зосередження таких зон називаються Вашингтон і північна частина штату Вірджинія.

Повідомляється, що терористи можуть використовувати для нападів зброю, саморобні вибухові пристрої, а також безпілотні літальні апарати, оснащені вибухівкою.

Правоохоронці пов'язують своє попередження з діяльністю пропагандистського видання Аль-Каїди "Inspire Magazine". Раніше цього тижня поліція Нью-Йорка попередила, що журнал назвав парад Macy’s до Дня подяки "чудовою ціллю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-