Amnesty International критикує політику ЄС щодо біженців

Amnesty International критикує політику ЄС щодо біженців

Укрінформ
Новий генсек німецької секції Amnesty International піддав жорсткій критиці політику ЄС щодо біженців. За його словами, вона срямована переважно на контроль над мігрантами, а не на забезпечення прав біженців.

Про це повідомляє DW.

"Міжнародна правозахисна організація Amnesty International (АІ) виступила з критикою політики Європейського Союзу щодо біженців. Вона спрямована переважно на контроль над мігрантами та їхній розподіл, а не на забезпечення захисту прав біженців, заявив новий генеральний секретар АІ по Німеччині Маркус Бееко в інтерв'ю агенції AFP, оприлюдненому у суботу, 19 листопада", - йдеться в повідомленні.

З огляду на угоду щодо реадмісії біженців, укладену між ЄС та Туреччиною, Бееко зауважив, що не певен, що її реалізація справді забезпечує захист мігрантів. "Доступ до чесної та грунтованої на принципах правової держави процедури надання притулку в Туреччині не забезпечений", - констатував правозахисник, але додав, що сам факт укладення угоди підтримує.

За його словами, надання підтримки країні, яка прийняла понад три мільйони біженців, є правильним.

Він також піддав критиці те, що багато мігрантів у Туреччині нині живуть у незадовільних умовах, а також упродовж тривалого часу з невизначеним статусом. Особливе занепокоєння в Бееко викликає те, що Анкара не гарантує неповернення мігрантів у країни, з яких вони прибули. Так, за його словами, починаючи з минулого року, сирійців депортували з Туреччини у регіони, де їм загрожували "переслідування і смерть".

Очільник німецької секції АІ скептично ставиться до запланованих угод за зразком угоди ЄС-Туреччина з такими країнами, як Єгипет чи Еритрея, де ситуація з дотриманням прав людини є незадовільною. Бееко висловив переконання, що потрібен чіткий сигнал таким країнам, що угоди з ними можуть бути укладені лише тоді, коли матиме місце "значний прогрес" у царині прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-