У Сеймі Польщі хочуть обмежити пересування журналістів кулуарами

У Сеймі Польщі хочуть обмежити пересування журналістів кулуарами

Укрінформ
Польські журналісти протестують проти планів керівництва Сейму обмежити пересування представників ЗМІ у кулуарах парламенту.

Про це йдеться у відритому листі до маршалка нижньої палати польського парламенту, який підписали керівники 28-ми ЗМІ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Пропозиції, спрямовані на обмеження свободи у роботі журналістів, фоторепортерів і технічних груп викликають спротив, насамперед, з огляду на обмеження права громадян на отримання інформації”, - йдеться у відкритому листі.

Керівники ЗМІ висловили сподівання, що зміни вводитимуться виключно після серйозних консультацій з представниками медіа.

Декілька місяців тому керівництво канцелярії Сейму запропонувало розмістити парламентських журналістів у Сеймі лише у виділеному приміщенні і заборонити їм пересуватися коридорами парламенту. Після інциденту під час прес-конференції у вересні віце-маршалка Сейму Ришарда Терлецького (бійка одного з відвідувачів Сейму і представника прес-служби Сейму – ред.), цю роботу планувалося прискорити.

У жовтні фотокореспондента відомого польського таблоїда Super Express Павела Домбровського позбавлено на рік акредитації в Сеймі за фото депутата Сейму Лідії Гондек без взуття. Це рішення тоді викликало критичну реакцію в польській медіа спільноті, яке назвало це рішення “проявом цензури”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-