Volkswagen скорочує 30 тисяч робочих місць

Volkswagen скорочує 30 тисяч робочих місць

Укрінформ
Німецька автомобільна компанія Volkswagen (VW) підтвердила плани скоротити 30 тисяч робочих місць для оптимізації виробництва та економії коштів.

Про це керівництво Volkswagen повідомило на прес-конференції у п'ятницю, інформує кореспондент агентства в Німеччині.

"Ми ліквідовуємо 30 тисяч робочих місць, з них 23 тисячі - в Німеччині", - повідомив керівник марки Volkswagen Херберт Дісс.

Ще 7 тисяч робочих місць перестануть існувати на підприємствах виробника у Бразилії, уточнив керівник департаменту персоналу Карлхайнц Блессинг.

За словами Дісса, він жалкує про скорочення, але економічна ситуація не залишає концерну іншого виходу. "В майбутньому ми досягнемо більшого меншою кількістю людей", - пообіцяв він.

Керівництво висловило сподівання, що працівники знайдуть собі інше заняття, в тому числі і в рамках концерну. Зокрема, планується створити 9 тисяч нових робочих місць, переважно у Вольфсбурзі, де знаходиться основна виробнича база і головний офіс.

"Ми повністю перебудовуємо бренд. Настав час для радикальних змін", - заявив Дісс. Головний  акцент у новій програмі, яку концерн прийняв напередодні, буде зроблено на виробництві електромобілів, на що передбачається витратити "мільярди євро". Глава концерну Матіас Мюллер у червні цього року представив "Стратегію 2025", в якій підкреслюється роль електромобілів.

Як раніше повідомляло агентство, Volkswagen був замішаний у скандалі з маніпулюванням рівнем вихлопів дизельних автомобілів у США, а пізніше в інших країнах, що серйозно підірвало як фінансове становище компанії, так і репутацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-