У Конгресі вимагають покарати Росію: за втручання у вибори, Україну та Сирію

У Конгресі вимагають покарати Росію: за втручання у вибори, Україну та Сирію

Укрінформ
Високопоставлені конгресмени-республіканці і демократи хочуть, щоб Вашингтон відреагував на ймовірне втручання Кремля в американські вибори і дії в Україні і Сирії, незважаючи на заклики обраного президентом Дональда Трампа покращувати відносини з Росією.

Сенатор Бен Кардін сказав у середу, що працює над тим, що він назвав "всестороннім" законопроектом, покликаним відповісти на російські дії на шкоду американським інтересам в Європі і Сирії, а також кібератаки, в яких Вашингтон звинувачував Москву, інформує Reurers.

"Росія становить дуже серйозний виклик для Америки. Вона не наш партнер. Вона хуліган", -  сказав демократ Кардін, що обіймає високу посаду в сенатському комітеті у закордонних справах.

"Неважливо, нападаєте ви на нас винищувачем "МИГ" або за допомогою комп'ютерної миші, це все одно напад. Це вимагає відповіді. Зрозуміло, що вони несуть відповідальність за кібератаки на нашу країну в ході минулих виборів", - додав він.

Інші законодавці теж закликали до дій проти Росії. Парламентарії з'їжджаються до Вашингтона після президентських виборів 8 листопада.

Республіканець Ліндсі Грем, один з ключових партійних коментаторів зовнішньої політики, сказав, що хоче слухань у Сенаті щодо того, чи втручався президент Росії Володимир Путін в американські вибори.

"Ми не можемо відсиджуватися осторонь", - підкреслив Грем.

Сенатор Бен Кардін відмовився розкрити деталі підготовлюваного законопроекту до того, як у четвер виступить з промовою, присвяченою політиці відносно Росії. У відповідь на запитання, чи маються на увазі додаткові санкції, Кардін сказав: "Це має бути всесторонній документ".

Він також зазначив, що чекає від президента Барака Обами дій до того, як той залишить Білий дім 20 січня. Конгрес вже прийняв законодавство, яке наділяє президента повноваженнями запроваджувати додаткові санкції або допомагати Україні озброєннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-