На саміті АТЕС можуть розглянути варіант нового об'єднання без Штатів - ЗМІ

На саміті АТЕС можуть розглянути варіант нового об'єднання без Штатів - ЗМІ

Укрінформ
На саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) 19-20 листопада в Лімі (Перу) можуть розглянути пропозицію про формування нового міжнародного торгового об'єднання, яке буде включати Китай і Росію, але без США. 

Про це повідомляє видання The Australian.

У ході перебування на саміті прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл планує обговорити із Бараком Обамою завершення угоди про переселення до США майже 1600 шукачів притулку з островів Науру і Манус. Багато австралійських політиків оцінюють цю можливість як останній шанс зустрітися з президентом США та отримати запевнення щодо імплементації згаданої домовленості, над якою обидві країни працювали протягом року.

Малкольм Тернбулл також обговорить з США подальшу політику щодо економічного партнерства. Адже якщо США зараз не ратифікують Угоду, то після вступу на посаду нового президента Конгрес може її не підтримати.

Передбачається, що саміт АТЕС надасть світовим лідерам першу можливість обговорити наслідки перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США для глобальної торгівлі.

Очікується, що Барак Обама повідомить в Лімі про підтримку Сполученими Штатами лібералізації торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Фото: ru.althistory.wikia.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-