Президентські вибори в Молдові завершилися: проголосувати змогли не всі

Президентські вибори в Молдові завершилися: проголосувати змогли не всі

Укрінформ
У Молдові завершився другий тур президентських виборів, однак не всі виборці, в тому числі на закордонних виборчих дільницях, змогли проголосувати.

Як передає з Центрвиборчкому власний кореспондент Укрінформу, явка на виборах склала 53,33% (понад 1,6 мільйона виборців).

За попередніми даними, на кількох виборчих дільницях у Румунії, Росії, Франції, Великобританії та Італії виборці не змогли проголосувати через брак бюлетенів для голосування.

Аналогічна ситуація склалася і на одній з виборчих дільниць на території Молдови, де голосували громадяни, що проживають на території невизнаного Придністров'я.

Нагадаємо, в неділю, 13 листопада, в Молдові пройшов другий тур президентських виборів: на пост глави держави претендували голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Як повідомлялося, це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Найближчим часом Центрвиборчком оприлюднить перші офіційні дані про результати голосування. Дані постійно будуть оновлюватися мірою надходження протоколів від місцевих виборчкомів. Попередні підсумки президентських виборів будуть оголошені в понеділок вранці, 14 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-