Землетрус у Новій Зеландії спричинив масштабні руйнування, є жертви

Землетрус у Новій Зеландії спричинив масштабні руйнування, є жертви

Укрінформ
Землетрус, що стався в Новій Зеландії, спричинив значні руйнування.

Про це повідомляє DW

"Новозеландська влада повідомляє про масштабні руйнування в країні внаслідок землетрусу, який стався у неділю, 13 листопада. Жителі багатьох районів залишилися без електрики і телефонного зв'язку. За словами прем'єр-міністра Джона Кі, двоє осіб загинули в невеликому туристичному містечку Кайкура внаслідок обрушення приміщення. До Кайкури відправлено військовий гелікоптер. Прем'єр-міністр не виключає, що кількість загиблих зросте", - йдеться в повідомленні.

Згідно з оцінкою Німецького центру дослідження землі в Потсдамі, магнітуда землетрусу в Новій Зеландії склала 7,9. За оцінками новозеландських і американських вчених магнітуда була дещо меншою - 7,5 і 7,8 відповідно.

Епіцентр підземних поштовхів знаходився на глибині 10 кілометрів на північ від міста Крайстчерч на Південному острові. Приблизно в цьому районі в 2011 році стався руйнівний землетрус, який забрав життя майже 200 осіб. Його магнітуда становила 6,3.

Перша хвиля цунамі після землетрусу досягла узбережжя Південного острова, повідомила служба захисту населення в Веллінгтоні. За її даними, цунамі може обрушитися на береги Південного та Північного островів, а також на архіпелаг Чатем, розташований за 680 кілометрів на схід від основної частини Нової Зеландії. Перша хвиля цунамі не обов'язково є найпотужнішою, попередила служба, і закликала жителів островів негайно покинути узбережжя або сховатися на височинах.

Як повідомляв Укрінформ, потужний землетрус стався біля берегів Нової Зеландії, на північний схід від Крайстчерча.

Нова Зеландія входить в так зване Тихоокеанське вулканічне вогняне кільце. У цій області відбувається близько 90% всіх світових землетрусів і 80% найпотужніших з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-